Αυτό το ιδιαίτερο γλυκό είναι τόσο εντυπωσιακό στην εμφάνιση και στη γεύση που θα σας κάνει να προτιμήσετε την σοκολατένια πάβλοβα ξανά και ξανά!
Για την σοκολατένια πάβλοβα θα χρειαστείτε:
4 ασπαράδια αυγών
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. λευκό ξύδι
3 κ.γ. κακάο
250ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ετοιμάστε δυο φόρμες ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά μέχρι το μίγμα να δείχνει ότι γυαλίζει και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί.
Προσθέστε το κορν φλάουερ, το ξύδι και το κακάο και ανακατέψτε.
Απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα κυκλικά στις φόρμες ψησίματος έτσι ώστε να έχει διάμετρο 18 με 20 εκατοστά στην κάθε μια και διαμορφώστε το με μια σπάτουλα για να έχει όγκο στην περιφέρεια.
Βάλτε τις φόρμες στον φούρνο στους 120 βαθμούς και μαγειρέψτε για 45 λεπτά.
Μετά σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις μαρένγκες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο φούρνο (μια ώρα τουλάχιστον).
Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Μεταφέρετε με πολλή προσοχή (για να μην σας σπάσει) την πρώτη στρώση της Πάβλοβας σε μια στρογγυλή πιατέλα. Απλώστε τη μισή κρέμα από πάνω κι έπειτα τη μισή Nucrema (για να την κάνετε ρευστή βάλτε τη για 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων).
Προσεκτικά βάλτε τη δεύτερη στρώση της Πάβλοβας και επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Έτοιμη!