Γεννηματά σε Τσίπρα: Αναγκαίες οι δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό




Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία αναμένεται να κάνει δηλώσεις από το Γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων καθώς και όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.



Η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ζήτησε ξανά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή.

Επανέλαβε οτι η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση και επισήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Χθες, μια διαρροή από πλευράς Χαρ. Τρικούπη ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει πολεμικό κλίμα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ.

Ολα ξεκίνησαν όταν, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά, κορυφαίοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μια άτυπη ενημέρωση, δημοσιοποίησαν πως η πρόεδρος του κινήματος κατέθεσε αίτημα προς τον κ. Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πρόεδρος του κόμματος επεσήμανε στον πρωθυπουργό την –παγίως εκπεφρασμένη– θέση της πως χειρίζεται το μείζον εθνικό θέμα με τρόπο που θέτει τα εθνικά συμφέροντα σε κίνδυνο, επιλέγοντας τη «μυστική διπλωματία».

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τη Χαρ. Τρικούπη για «ψέματα». «Κύκλοι» του Μαξίμου έκαναν λόγο για «ανακριβείς διαρροές πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση» η Φώφη Γεννηματά.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular