Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μακαρόνια
- 600 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
- 100 ml κόκκινο κρασί (ταιριάζει και γλυκό)
- λίγη ζάχαρη
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7’-8’ ανακατεύοντας.
Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες, αλατοπίπερο, το μπαχάρι, την κανέλα και λίγη ζάχαρη. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα του κιμά και με μπόλικο τυρί τριμμένο.