Υλικά για 4 μερίδες:
Χειμωνιάτικη βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανα450γρ. πορτομπέλο
250γρ. άσπρα μανιτάρια
150γρ. άγρια μανιτάρια
10 κάστανα, βρασμένα
4 πράσα, σε ροδέλες
1 πατάτα, σε κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι κρασί
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
για γαρνίρισμα:
χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζω για ελάχιστη ώρα τα μανιτάρια, τα πράσα και το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί. Κατόπιν τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με 1,2 λίτρο νερό. Προσθέτω την πατάτα και το δεντρολίβανο κ αφήνω να βράσουν. Μετά από λίγο προσθέτω τα κάστανα. Όταν έχουν βράσει, αποσύρω από την φωτιά και πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι. Αλατοπιπερώνω και τα αφήνω να πάρουν μια τελευταία βράση. Σερβίρω γαρνίροντας με χοντροκομμένα φουντούκια και ψιλοκομμένα άγρια μανιτάρια που κράτησα στην άκρη και δεν τα πολτοποίησα. Καλή σας όρεξη!
Ingredients (serves 4):
450 gr. portobello mushrooms, sliced
250 gr. white mushrooms, sliced
150 gr. wild mushrooms, sliced
10 chestnuts, cooked
4 leeks, sliced
1 potato
3 garlic cloves
1 shot of white wine
2 rosemary twigs
5 Tbsp olive oil
salt and pepper
topping:
hazelnuts, chopped
Directions:
In a pan saute for a few minutes mushrooms, leeks and garlic. Pour wine and allow to evaporate. Then transfer these ingredients in a pot with 1,2 lt of water, the rosemary twigs and the potato. Season with salt and pepper. Later on add chestnuts. When cooked, puree until smooth. Bring again to a boil and serve. Top with hazelnuts. Enjoy!