Υλικά συνταγής
- κρεμμύδια: 1 κιλό, κομμένα σε ροδέλες
- λιωμένο βούτυρο γάλακτος: 5 κουταλιές της σούπας
- κρασί λευκό: 1 ποτηράκι (100 ml) ξηρό
- ζωμός από κρεατόσουπα 1½ λίτρο καυτός (ή καυτό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κύβους κρέατος/λαχανικών)
- μπαχάρι: λίγοι κόκκοι
- ψωμί μπαγκέτα: 1 κομμένη σε 8 λεπτές
- σκόρδο: 1 σκελίδα, λιωμένη
- τυρί έμενταλ: 250 γρ. τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν (για 7’-8’). Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρουν μια βράση (για 3’-4’). Κατόπιν προσθέτετε τον καυτό ζωμό, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και βράζετε για 40΄σε σιγανή φωτιά.
Φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, στο οποίο έχετε προσθέσει τη σκελίδα του σκόρδου. Βάζετε πάνω σε κάθε βουτυρωμένη φέτα από μια φέτα τυρί και την πιέζετε να κολλήσει καλά.
Μοιράζετε τη σούπα σε 4 πυρίμαχα μπολ, τοποθετείτε από δύο φέτες μπαγκέτα και προσθέτετε το τυρί. Ψήνετε στο γκριλ, μέχρι να λιώσει το τυρί καλά και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με λίγο πιπέρι.