Υλικά συνταγής
- 3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- 200 γρ. φρέσκο κατίκι
- 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
- ψίχα από 1 χοντρή φέτα ολικής άλεσης
- 100 γρ. φουντούκια τριμμένα και 50 γρ. επιπλέον καβουρντισμένα, χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα
- o χυμός ½ λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προσθέτετε κατόπιν το λάδι και το ταχίνι κατά μικρές ποσότητες, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Συνεχίζετε να δουλεύετε τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δυο είδη τυριών και προσθέτετε το περιεχόμενο του μπλέντερ. Χτυπάτε με το πιρούνι μέχρις ότου αναμειχθούν τα υλικά καλά. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Σερβίρετε με τα καβουρντισμένα φουντούκια.