Μους με φρέσκα τυριά, ταχίνι και φουντούκια




Υλικά συνταγής

  • 3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • 200 γρ. φρέσκο κατίκι
  • 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
  • ψίχα από 1 χοντρή φέτα ολικής άλεσης
  • 100 γρ. φουντούκια τριμμένα και 50 γρ. επιπλέον καβουρντισμένα, χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα
  • o χυμός ½ λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε στο μπολ του μπλέντερ τις σκελίδες του σκόρδου, το ψωμί, τα τριμμένα φουντούκια, το χυμό του λεμονιού και το κρασί. Λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν.

Προσθέτετε κατόπιν το λάδι και το ταχίνι κατά μικρές ποσότητες, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Συνεχίζετε να δουλεύετε τη συσκευή μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δυο είδη τυριών και προσθέτετε το περιεχόμενο του μπλέντερ. Χτυπάτε με το πιρούνι μέχρις ότου αναμειχθούν τα υλικά καλά. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Σερβίρετε με τα καβουρντισμένα φουντούκια.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular