Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
ελαιόλαδο
Για τη γεμίση
300 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό ή άνηθο
πιπέρι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 μακρόστενες λωρίδες. Αλείφετε μία λωρίδα με ελαιόλαδο και τη διπλώνετε στα δύο. Την αλείφετε πάλι με λίγο ελαιόλαδο και στην άκρη βάζετε μία κουταλιά σούπας από το μείγμα. Διπλώνετε τις δύο πλαϊνές άκρες του φύλλου προς τα μέσα και στη συνέχεια το διπλώνετε σε ρολό (μπουρεκάκι). Κάνετε το ίδιο για να φτιάξετε τα υπόλοιπα μπουρεκάκια.
Μεταφέρετε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο για 20’ - 25’ περίπου (μέχρι να ροδίσουν). Τα σερβίρετε ζεστά.