Μπουρεκάκια με φέτα και ανθότυρο



Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
ελαιόλαδο

Για τη γεμίση

300 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
300 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό ή άνηθο
πιπέρι
λίγο αλάτι


Εκτέλεση συνταγής


Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.

Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 μακρόστενες λωρίδες. Αλείφετε μία λωρίδα με ελαιόλαδο και τη διπλώνετε στα δύο. Την αλείφετε πάλι με λίγο ελαιόλαδο και στην άκρη βάζετε μία κουταλιά σούπας από το μείγμα. Διπλώνετε τις δύο πλαϊνές άκρες του φύλλου προς τα μέσα και στη συνέχεια το διπλώνετε σε ρολό (μπουρεκάκι). Κάνετε το ίδιο για να φτιάξετε τα υπόλοιπα μπουρεκάκια.

Μεταφέρετε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο για 20’ - 25’ περίπου (μέχρι να ροδίσουν). Τα σερβίρετε ζεστά.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular