Το κέικ που ακολουθεί είναι ένα όνειρο στο πιάτο… !
Για το κέικ θα χρειαστείτε:
500 γρ Φαρίνα κοσκινισμένη κόκκινη
1 ποτήρι Ζάχαρη
4 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι χλιαρό Γάλα
250 γρ λιωμένο Βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού Σόδα μαγειρικής
2 τεμ ξύσμα και χυμό Πορτοκάλια
Αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
Για την γέμιση σοκολάτα θα χρειαστείτε:
2 τεμ Αυγά
1 ποτήρι Ζάχαρη
200 γρ λιωμένο ζεστό Βούτυρο
125 γρ Κακάο
1/2 από τον χυμό του Πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για το κέικ:
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σας (εκτός από τα αμύγδαλα φιλέ).
Χτυπάτε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας), δοκιμάζοντας πάντα με ένα μαχαίρι (αν βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο).
Αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτα.
Για την κρέμα σοκολάτα:
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ καλά, προσθέτετε το λιωμένο και ζεστό βούτυρο , ανακατεύετε και βάζετε το κακάο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνετε στο ψυγείο.
Αφού έχει κρυώσει καλά το κέικ σας το γυρίζετε ανάποδα, κόβετε την πάνω πλευρά ώστε να έχετε 2 μέρη όχι ίσα κι αδειάζετε το εσωτερικό του κέικ με το μεγαλύτερο πάχος χαράζοντας πρώτα με μαχαίρι και μετά με το κουτάλι.
Αφήνετε να κρυώσει καλά το εσωτερικό του κέικ και γεμίζετε με την κρέμα που πρέπει να έχει κρυώσει (κρατάτε κρέμα και για την επικάλυψη δεν την βάζετε όλη).
Πάνω από την κρέμα πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ, αλείφετε λίγο με κρέμα και το άλλο κομμάτι του κέικ για να κολλήσουν μεταξύ τους,το τοποθετείτε σαν καπάκι πάνω από το γεμιστό κομμάτι και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα που κρατήσατε.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες , πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ και το απολαμβάνετε.