Υλικά για 30-35 κομμάτια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά στεγνή (σκόνη)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- καλαμποκέλαιο ή όποιο λάδι χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αναμειγνύετε τη μαγιά με το γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάτε το με το σύρμα των αυγών το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνετε το μείγμα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει μέχρις ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκίτσες στην επιφάνεια.Ζεσταίνετε το καλαμποκέλαιο σε μικρή κατσαρόλα και τηγανίζετε κουταλίτσες από τη ζύμη. Μόλις ροδίσουν, στραγγίζετε τα λουκουμαδάκια σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με την κανέλα και την άχνη.