Παντζαροσαλάτα



Υλικά συνταγής

παντζάρια: 500 γρ. χωρίς τα πράσινα φύλλα τους
καρυδόψιχα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένη (προαιρετικά)
μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος
αλάτι: λίγο


Για τη σάλτσα

στραγγιστό γιαούρτι: 250 γρ.
μαγιονέζα: 150 γρ.
σκόρδο: 3 σκελίδες
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε


Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια (αν βάλετε) και τη σάλτσα. Η παντζαροσαλάτα σερβίρεται κρύα.
Συμβουλή

Δεν είναι υποχρεωτικό να βάλετε καρύδια, απλώς ταιριάζουν πολύ.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular