Υλικά συνταγής
1 λίτρο φρέσκο γάλα
350 γρ. κουβερτούρα
5 κουταλιές της σούπας μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταίνεται μαζί με την κανέλα και το μέλι. Πριν κοχλάσει αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε στο γάλα τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά στην άκρη (5'-10') να τραβήξει το άρωμα.
Αφαιρείτε τα ξυλάκια της κανέλας, ξαναζεσταίνετε ελαφρά τη σοκολάτα και σερβίρετε.
Συμβουλή
Μπορείτε αντίστοιχα να αρωματίσετε τη σοκολάτα με βανίλια ή να κάνετε μείξη αρωμάτων. Αν σας αρέσουν τα πιο γλυκά ροφήματα, αυξήστε την ποσότητα του μελιού κατά μία κουταλιά.