Διπλή τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Πτήσεις πάνω από τα Ιμια και παρενόχληση στη διάσωση προσφύγων στην Καλόλιμνο



Κλιμακώνει η Αγκυρα τις προκλήσεις απέναντι στην Αθήνα την ώρα που ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας επισκέπτεται τη Θράκη και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο η άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου στη Ρόδο.

Με επίκεντρο το Αιγαίο δύο φορές τουρκικό ελικόπτερο πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από τα Ιμια, ενώ σε μικρή απόσταση Τούρκοι παρενοχλούσαν τα διασωστικά μέσα που επιχειρούσαν στην
Καλόλιμνο μετά το ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες τα ξημερώματα.

Στα Ιμια, η πρώτη υπέρπτηση σημειώθηκε στις 07:59 όταν ένα τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο AB-412 πέταξε στα 30 μέτρα πάνω από τη βραχονησίδα, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών.

Λίγη ώρα αργότερα στις 09:41, έγινε η δεύτερη, όταν ένα ελικόπτερο τύπου Augusta Bell τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε υπερπτήση στα 260 μέτρα πάνω από τα Ίμια και στη συνέχει εξήλθε του FIR Αθηνών.

Ενταση επικράτησε και στη θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου, όπου τα ξημερώματα ναυάγησε ξύλινο σκάφος με μετανάστες.

Σύμφωνα με το militaire.gr, οι Τούρκοι παρενόχλησαν ελληνικά ελικόπτερα που κάνουν έρευνα και διάσωση στην Καλόλιμνο, όπου βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, έπαιζαν κυριολεκτικά με τις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν, ενώ οι προκλήσεις είναι πολλές και στην περιοχή επικρατεί ένταση.


Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular