Αμυγδαλόπιτα απ' τα Βασιλικά Λέσβου

Αμυγδαλόπιτα απ' τα Βασιλικά Λέσβου


Υλικά συνταγής

6 αυγά
1 κούπα γλυκού αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
1 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωµένο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 ½ κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
¾ κούπα τσαγιού σιµιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές γλυκού µπέικιν πάουντερ
ξύσµα από ένα λεµόνι
Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Εκτέλεση συνταγής

Χωρίζουμε τους κρόκους απ' τα ασπράδια και χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά. Τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180° C. Μόλις βγάλουμε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι, που θα φτιάξουμε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular