Σουτζουκάκια Καππαδοκίας

Σουτζουκάκια Καππαδοκίας


Υλικά συνταγής

κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
ξερό ψωμί χωρίς κόρα 400 γρ.
αυγά 2
σκόρδο 1 σκελίδα
κρεμμύδι 1 μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
παστουρμάς (με το τσιμένι) 100 γρ.
μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
αλάτι, πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
κύμινο
παρθένο σησαμέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τον παστουρμά σαν κιμά. Λιώνετε το σκόρδο και ζυμώνετε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ, λίγο σησαμέλαιο και λίγο νερό, μέχρι να γίνουν αφράτη ζύμη.
Ξεκουράζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθετε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε στο σησαμέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular