Χορτόπιτα Καλαμάτας

Χορτόπιτα Καλαμάτας


Υλικά συνταγής

350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις
2 αυγά
100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα
500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο ή 500 γρ. αρωματικά Χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, μάραθο)
200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερο
200 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι ανηθο
1 ματσάκι δυόσμο
200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
40 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε στο μπολ του μίξερ 2 ½ φλιτζ. τσαγιου Αλέυρι Για Όλες τις Χρήσεις , 1 αυγό , το βούτυρο και το γαλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία σφικτή ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, την ανοίγετε σε ένα λεπτό φύλλο και την απλώνετε σε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ. καλύπτοντας και τα πλαινά.
Τρίβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερα), τον ανηθο, τον δυόσμο και τη  μισή φέτα και τα ανακατεύετε με το σπανάκι ή τα αρωματικά χόρτα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τα στραγγίζετε καλά και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι με το γιαούρτι, το αυγό, το λάδι και την υπόλοιπη φέτα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Περιχύνετε τα χορταρικά και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για μία ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular