Υλικά συνταγής
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
λίγο νερό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη ρίγανι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγη ζάχαρη
100 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε 20’ να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις στραγγίζετε. Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, βάζετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο φούρνο για 15’ στους 200° C.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, το νερό αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και μαϊντανό. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα πήλινο σκεύος στρώνετε λίγη από τη σάλτσα, συνεχίζετε με μελιτζάνες και φέτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνετε στους 180° C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με φέτα και μαϊντανό και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου