Έχεις αυγά, αλεύρι και νουτελα ; Φτιάξε Νutellotti!

nutella-thumbprint-cookies1title1
Τα λένε Nutellotti και χρειάζονται μόνο 3 υλικά!

Η συνταγή είναι απόδειξη ότι δεν χρειάζονται ακριβά υλικά, ειδικά εργαλεία, τεράστιο cast από σκεύη και ατελείωτες ώρες στην κουζίνα για να φτιάξεις κάτι νόστιμο. Ακόμη κι αν διαθέτετε μηδαμινή εμπειρία στην κουζίνα, δεν χρειάζεται να αγωνιάτε καθόλου για την τελική έκβαση της συνταγής. Είναι τόσο απλή που είναι αδύνατον να αποτύχει.

Τρία υλικά: αλεύρι, αυγό, nutella. Tρία βήματα: ανακάτεμα, πλάσιμο, ψήσιμο. Γίνονται εύκολα, γρήγορα κι έχουν απίθανη γεύση! Είναι κατάλληλα για παιδικά πάρτυ, ξαφνικές επισκέψεις, κρίσεις υπογλυκαιμίας, για συνοδεία καφέ ή ενός ποτηριού με γάλα. Τι άλλο θέλετε…

MΕΡΙΔΕΣ:  16 μπισκότα  /  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά  /  ΨΗΣΙΜΟ: 10 λεπτά

Υλικά:
ΓΙΑ ΤA ΜΠΙΣΚΟΤΑ
• ⅔ κούπας nutella (180g)
• 1 μεσαίου μεγέθους αυγό
• 1¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150g)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• ½ κούπα nutella, κρύα από το ψυγείο (135g)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.

2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με σύρμα χειρός τη nutella και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γυαλίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο μείγμα και να προκύψει μια απαλή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη (ή για μισή ώρα στο ψυγείο), μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.


nutella-thumbprint-cookies91

3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε 16 μπαλίτσες (περίπου 25g η καθεμία). Τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν λίγο στο ψήσιμο. Με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας ή με το δάχτυλό μας δημιουργούμε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας μία κοιλότητα (προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τον πάτο του μπισκότου), όπου θα βάλουμε τη γέμιση αφού τα ψήσουμε.

4. Ψήνουμε τα μπισκότα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά στη λαμαρίνα. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

5. Γεμίζουμε την κοιλότητα των μπισκότων με nutella, χρησιμοποιώντας κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού ή ένα κουταλάκι. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.

nutella-thumbprint-cookies4

nutella-thumbprint-cookies8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular