Για τα cupcakes
1 πρέζα αλάτι
2 μπανάνες
80 γρ. ταχίνι
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
½ κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 βανίλια
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Για τη σως ταχινιού (προαιρετικά)
2 γεμάτες κ.σ. ταχίνι
2 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα μπανάνα (ή μέλι)
1 κοφτό κ.γ. κακάο
Για τη σως
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα καρύδια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα καλά για να αφρατέψουμε λίγο το μείγμα.
Ρίχνουμε και το χυμό και χτυπάμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις μπανάνες τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, (όχι τελείως να μείνουν μερικά μικρά κομματάκια) και ανακατεύουμε και αυτές με το πιρούνι στο μείγμα ταχινιού.
Τέλος, προσθέτουμε μέσα και το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε να υγρανθεί όλο το μείγμα χωρίς να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα.
Σε μια μεγάλη φόρμα για cupcake βάζουμε 6 χάρτινα θηκάκια και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας (περίπου 1 μεγάλη κ.σ. στο καθένα).
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά το πολύ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε αφού κρυώσουν σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με τη σως ταχινιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου