Τιραμισού, γλυκό για καφεμανείς

Photo: fullforkahead.com
Όλη η μαγεία του τιραμισού κρύβεται στην πικρή φινέτσα του καφέ, που πoτίζει τα μπισκότα, για να ισορροπήσει με τη γλύκα της κρέμας. Το λικέρ ενισχύει τη γεύση του καφέ χαρίζοντας πολύπλοκο άρωμα.

  • 30 σαβαγιάρ περίπου
  • 330 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 115 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 30 ml Kalhua λικέρ

Για το σιρόπι:

  • 3 δόσεις εσπρέσο
  • 500 γρ. νερό
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml Kalhua
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα και κακάο για διακόσμηση

Μαλακώνουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη χτυπώντας τα με το σύρμα και πορσθέτουμε το λικέρ. Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, να γίνει παχύρρευστη σαντιγί. Ενσωματώσουμε το τυρί στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στραγγίζουμε σε σχάρα. Γεμίζουμε φαρδιά ποτήρια ή ένα ψηλό πυρέξ με σαβαγιάρ και κρέμα εναλλάξ, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και τρίμμα σοκολάτας.

Παγώνουμε στο ψυγείο για για δύο ώρες περίπου και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular