Σκωτσέζικα αυγά

Σκωτσέζικα αυγά


Υλικά

6 αυγά
400 γρ. κιμά χοιρινό ή κιμά από λουκάνικο
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Για το πανάρισμα

αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσε και μόλις πάρει πρώτη βράσει ρίχνετε τα αυγά και τα αφήνετε ακριβώς 6' . Βγάζετε τα αυγά με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει νερό με αρκετά παγάκια. Τα αφήνετε για 2'-3' στη συνέχεια τα ξεφλουδίζετε και τέλος τα πανάρετε στο αλεύρι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τον κιμά (χοιρινό ή λουκάνικου), τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθετε το μείγμα, το χωρίζετε σε 6 ίσα μέρη και τα τυλίγετε γύρω από τα αλευρωμένα αυγά.
Πανάρετε τα σκωτσέζικα αυγά πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ηλιέλαιο (να μην καλύπτει όλο το μείγμα αυγού-κιμά αλλά να φτάνει μέχρι τη μέση) και τηγανίζετε γυρίζοντας διαρκώς για 3'. Μεταφέρετε τα αυγά σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 5'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular