Υλικά
300 γρ. ελιές πράσινες ωμές (χωρίς άλμη ή ξύδι)
400 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
το ξύσμα και ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις πλένετε καλά. Γεμίζετε μία λεκάνη με νερό και τις ρίχνετε μέσα. Αφήνετε τις ελιές στο νερό για 15-20 μέρες φροντίζοντας να αλλάζετε το νερό κάθε μέρα μέχρι να ξεπικρίσουν.
Αφού ξεπικρίσουν οι ελιές βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις ελιές. Βράζετε το γλυκό για άλλα 5' περίπου.
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Στο τέλος ρίχνετε το κονιάκ και βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένο βάζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου