Υλικά
Για τη τάρτα
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
σάλτσα καραμέλας έτοιμη ή σπιτική
120 γρ. κρέμα γάλακτος
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
φουντούκια ανάλατα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για την τάρτα: Μέσα σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, σχηματίζετε μια λακκουβίτσα και ρίχνετε το βούτυρο σε κομμάτια. Πλάθετε με τα χέρια σας, ρίχνετε το αλάτι και τη ζάχαρη, ομοιογενοποιείτε το μείγμα και βάζετε το αυγό.
Τοποθετείτε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σταθεί. Παίρνετε στη συνέχεια τη ζύμη και τη στρώνετε σε ταρτιέρα 25 εκ. ή σε ατομικές φόρμες καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα.
Τρυπάτε τη βάση με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 20’-30’ λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
Απλώνετε πάνω στην τάρτα τη σάλτσα σοκολάτας. Τοποθετείτε την τάρτα στο ψυγείο για 30'.
Ετοιμάζετε τη σοκολατένια κρέμα. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρόλακι με μέτρια φωτιά να πάρει μία βράση. Αφαιρείτε από τη φωτιά, ρίχνετε την κουβεετούρα, που έχετε σπάσει σε κομμάτια, κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στην τάρτα. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να πήξει και η σοκολάτα. Λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε (προαιρετικά) και τα φουντουκιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου