Συστατικά
Για τη ζύμη Σου
50ml νερό
50ml γάλα
1γρ. ζάχαρη
1γρ. αλάτι
45γρ. βούτυρο
55γρ. αλάτι μαλακό κοσκινισμένο
4 αβγά
Για τη σοκολατένια κρούστα
30γρ. βούτυρο
35γρ. ζάχαρη
35γρ. αλεύρι μαλακό
10γρ. κακάο ΙΟΝ
Κρέμα Mousseline με Nucrema ION
400ml γάλα
90γρ. ζάχαρη
40γρ. κορν φλάουερ
3 αβγά
1 βανίλια φρέσκια
100γρ. βούτυρο μαλακό
20γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ΙΟΝ
80γρ. Nucrema ION
Nutrition Info
581,1 Ενέργεια (kcal)
36,8 Λιπαρά g
20,2 Κορεσμένα λιπαρά g
51,6 Υδατάνθρακες g
34,1 Συνολικά σάκχαρα g
11,7 Πρωτεΐνες g
0,9 Φυτικές ίνες g
0,4 Νάτριο g
0,9 Αλάτι g
Οδηγίες
1. Για τη ζύμη βάλτε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα αβγά και φέρτε σε σημείο βρασμού.
2. Εκτός φωτιάς προσθέστε το αλεύρι, επαναφέρετε στη φωτιά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα για 1’. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
3. Προσθέστε σταδιακά τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ Νο 10) κάντε σχήματα της αρεσκείας σας.
4. Για τη σοκολατένια κρούστα, ανακατέψτε όλα τα υλικά και τοποθετήστε λίγο από το μίγμα πάνω στο chou. Ψήστε στους 170°C για 25’.
5. Για τη mousseline σοκολάτας ζεστάνετε το γάλα και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα αβγά και το κορν φλάουερ.
6. Πάρτε 1/6 από το χλιαρό γάλα και ανακατέψτε με το μίγμα των αβγών.
7. Μόλις βράσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα με τα αβγά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με ένα σύρμα χειρός.
8. Φέρτε πάλι σε σημείο βρασμού, προσθέστε τη σοκολάτα ION και ανακατέψτε ελαφρά για να λιώσει.
9. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο καλύπτοντας με μεμβράνη. Προσθέστε τη Nucrema ΙΟΝ και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
10. Κόψτε στη μέση το Paris Brest και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίστε με κρέμα. Διακοσμήστε με καραμελωμένα φουντούκια και ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου