110ml κρέμα γάλακτος
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ 72%
30ml λικέρ καφέ
100γρ. ασπράδια
1 κάψουλα για το σιφόν
Nutrition Info
332,0 Ενέργεια (kcal)
22,3 Λιπαρά g
14,4 Κορεσμένα λιπαρά g
24,0 Υδατάνθρακες g
22,1 Συνολικά σάκχαρα g
5,2 Πρωτεΐνες g
0,0 Φυτικές ίνες g
0,1 Νάτριο g
0,1 Αλάτι g
Οδηγίες
1. Βράστε την κρέμα γάλακτος και περιχύστε πάνω στη σοκολάτα ΙΟΝ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
2. Προσθέστε το λικέρ καφέ και τα ασπράδια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Αδειάστε το μείγμα μέσα στο σιφόν και χρησιμοποιήστε μια κάψουλα. Ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε κατευθείαν στο ποτήρι.
4. Για τη σαντιγί από πάνω, χτυπήστε 180ml κρέμα γάλακτος με 30g ζάχαρη άχνη και καλύψτε το ποτήρι μέχρι πάνω.
5. Tip: Το μείγμα μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο μέχρι και 6 ημέρες λόγω του σιφόν, καθώς το περιεχόμενό του δεν έρχεται σε επαφή με άλλα προϊόντα αποκλείοντας έτσι βακτηριακούς κινδύνους. Δέκα λεπτά πριν το σερβίρετε βάλτε το σε ένα ζεστό μπεν μαρί ώστε να μείνει χλιαρό, περίπου στους 65°C. Διακοσμήστε από πάνω με τρούφα ΙΟΝ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου