Τριπλό κείκ με μους σοκολάτας




Συστατικά

Για την κάτω στρώση
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε 6 κομμάτια
200 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ, σε κομμάτια
¾ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο εσπρέσο σε σκόνη
4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 και ½ κουταλάκια του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
1/3 του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
Για τη μεσαία στρώση
2 κουταλιές της σούπας κακάο ΙΟΝ
5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
200 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ, σε κομμάτια
1 και ½ φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την πάνω στρώση
1 κουταλιά της σούπας νερό
¾ κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
170 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
1 και ½ φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
Οδηγίες

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
2. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τσέρκι με πάτο διαμέτρου 25 εκατοστών και ύψους 7,5 εκατοστών.
3. Για να φτιάξουμε την κάτω στρώση, προσθέτουμε βούτυρο, τη σοκολάτα και τη σκόνη εσπρέσο σε ένα κατσαρολάκι και κάνουμε μπεν μαρί.
4. Λιώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
5. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφράτα.
6. Βάζουμε τη μισή από την καφέ ζάχαρη και χτυπάμε.
7. Προσθέτουμε την άλλη μισή και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορφές.
8. Ανακατεύουμε το απόσταγμα της βανίλιας και τους κρόκους στο μείγμα με τη σοκολάτα.
9. Με ένα αναδευτήρι βάζουμε το ένα τρίτο από το μείγμα με τα ασπράδια και ανακατεύουμε μέχρι να ανοίξει το χρώμα της σοκολάτας.
10. Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα ασπράδια και ανακατεύουμε.
11. Μεταφέρουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και τα ασπράδια στο τσέρκι και το απλώνουμε σχηματίζοντας την πρώτη στρώση.
12. Ψήνουμε για 15 με 18 λεπτά μέχρι το κέικ να σταθεί.
13. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
14. Για την μεσαία στρώση, χτυπάμε το κακάο και το ζεστό νερό σε ένα μπωλ και τα αφήνουμε στην άκρη.
15. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει για 3 με 5 λεπτά.
16. Στο μεταξύ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 30 περίπου δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
17. Ανεβάζουμε την ταχύτητα στη μέγιστη και χτυπάμε για 15 έως 45 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορφές.
18. Προσθέτουμε το κακάο στην λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό.
19. Μετά προσθέτουμε το ένα τρίτο από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ανοίξει το χρώμα της σοκολάτας.
20. Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
21. Μεταφέρουμε το μους στο τσέρκι απλώνοντας το πάνω από την πρώτη στρώση που είχαμε ετοιμάσει.
22. Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την πάνω στρώση.
23. Για την πάνω στρώση, βάζουμε το νερό σε ένα μικρό μπωλ και αρτύζουμε τη σκόνη ζελατίνας από πάνω. Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
24. Βάζουμε το μισό φλιτζάνι με την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
25. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσει και μετά την βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
26. Βάζουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι και χύνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας απαλό.
27. Αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας κάθε δυο λεπτά.
28. Στο μεταξύ ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 30 περίπου δευτερόλεπτα μέχρι να πήξει.
29. Ανεβάζουμε το μίξερ στη μέγιστη ταχύτητα και χτυπάμε για 15 έως 45 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορφές.
30. Με ένα αναδευτήρι βάζουμε το ένα τρίτο από την κρέμα και ανακατεύουμε.
31. Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
32. Μεταφέρουμε το μους στο τσέρκι απλώνοντας το πάνω από την δεύτερη στρώση που είχαμε ετοιμάσει.
33. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 και ½ ώρες.
34. Πριν σερβίρουμε μπορούμε να γαρνίρουμε το τριπλό μους μας με θραύσματα σοκολάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular