Συστατικά
175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
175γρ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
Για την σάλτσα
200ml. νερό
100γρ. ζάχαρη
100γρ. αμύγδαλα
200γρ.φράουλες
1/2 ανανά
50γρ. βούτυρο
Οδηγίες
1. Λιώνουμε σε 3 διαφορετικά μπολάκια τις σοκολάτες μας και τις απλώνουμε σε ταψάκια με λαδόκολλα ή σε φύλλο σιλικόνης.
2. Βάζουμε στο ψυγείο 20 λεπτά.
3. Βράζουμε σε ένα μπρίκι τα αμύγδαλα για 5 λεπτά, αφού κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε και τα σπάμε μέσα σε πετσέτα με ένα βαρύ αντικείμενο.
4. Καθαρίζουμε και κόβουμε τον ανανά σε λεπτές φέτες.
5. Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στα 6, αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι.
6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ρίχνουμε μέσα και τα φρούτα μας, στην συνέχεια την ζάχαρη και το νερό, το βράζουμε για 2 λεπτά μόνο και αφήνουμε να κρυώσει.
7. Βγάζουμε τις σοκολάτες από το ψυγείο σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, σερβίρουμε σε κάθε πιάτο και τα 3 είδη σοκολάτας με την σάλτσα μας ανάμεσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου