Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ΕΕ , αναφέρει ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία έχουν μειωθεί, ως αποτέλεσμα των συμφωνιών στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον Αύγουστο, μεταξύ της ένωσης και της Ελλάδος, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
Οι κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία, που συνδέονται με την ασταθή οικονομική και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έχουν μειωθεί αισθητά, ως αποτέλεσμα των ελληνικών αρχών να συνάψουν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την έναρξη ενός νέου προγράμματος δανείων τον Αύγουστο, αλλά δεν αντισταθμίζονται πλήρως, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας , αναφέρουν αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
«Οι αρνητικές επιπτώσεις (για την ευρωπαϊκή οικονομία), σε σχέση με τα γεγονότα στην Ελλάδα, έχουν μειωθεί ως αποτέλεσμα των συμφωνιών στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), τον Αύγουστο, αλλά η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανή πηγή νέων εντάσεων στην αγορά », αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ, που εμφανίζεται πριν την συνεδρίαση, των μελών των G-20 στην Τουρκία στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2015.
Σύμφωνα με μια προηγούμενες εκτιμήσεις η κριτική του ΔΝΤ, επικεντρώνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ποσοστό του χρέους τους σε σχέση με το ΑΕΠ , ειδικλά όμως αναφέτεαι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Κύπρος ωστόσο, υλοποιεί με επιτυχία το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της οικονομίας. Η Ελλάδα όλο το καλοκαίρι ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις εγκρίθηκε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης αξίας 86 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αντάλλαγμα την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.
Το τρίτο μνημόνιο που αφορά το τρέχον τρίτο πρόγραμμα βοήθειας έχει κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή στις 14 Αυγούστου και στην συνέχεια, αυτό ενεκρίθη από τα κοινοβούλια πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην χώρα λόγω της εκτέλεσης του προγράμματος ΑΥΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ . Η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος στην Ελλάδα προς την κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει παραχωρήσεις προς τους πιστωτές, ίσως την αναγκάσει να διενεργήσει πρόωρες εκλογές στη χώρα, τονίζει ρωσική έκθεση.
Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, μετά την επικράτηση του στις βουλευτικές εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά ……
Οι ειδικοί σημειωθεί ότι αυτό δεν σημαίνει την τελική σταθεροποίηση της κυβέρνησης , ειδικά όταν στην χώρα θα πρέπει να εφαρμοστούν σκληρές αντιλαϊκές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, Ρώσοι οικονομικές αναλυτές και ΔΝΤ, συμφωνούν ότι τα πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα προκαλέσουν μεγάλη πολιτική αστάθεια στην χώρα μας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά. Το θέμα της πατρίδος μας θα συζητηθεί στην σύνοδο των G-20. Αυτό που φοβούνται πιο πολύ οι ‘‘τύποι‘‘ έξω είναι μια μεγάλη κρίση στην πατρίδα μας, η οποία θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ΕΕ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr και άρθρο με τίτλο, ( Ria Novosti: «Πολύ σύντομα ολόκληρη η Ευρώπη θα «σαρωθεί» από «πολύχρωμες επαναστάσεις» τύπου Ουκρανίας), υπάρχουν σενάρια που αφορούν την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου, από πολλά κέντρα γεωπολιτικών ερευνών. Η οικονομική και συνάμα η πολιτική κρίση που μαστίζει την ΕΕ, ελέω Γερμανίας είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Η Ελλάδα πιθανόν να αποτελέσει την σπίθα που θα προκαλέσει την έκρηξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου