Ποιο Τρόφιμο Μειώνει την Κατάθλιψη έως και 20%;

Ποιο Τρόφιμο Μειώνει την Κατάθλιψη έως και 20%;


Η κατάθλιψη μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η νόσος του 21ου αιώνα και τα κρούσματα της αναμένεται να αυξηθούν όσο μεγαλώνει η οικονομική κρίση, όσο οι άνθρωποι αποξενώνονται και όσο η ανασφάλεια αυξάνεται.

Αν θέλετε να νιώσετε περισσότερο ευτυχισμένοι χωρίς να καταφύγετε σε φάρμακα, η φύση μπορεί να σας δώσει τη λύση. Μια νέα έρευνα στην Επιθεώρηση Επιδημιολογίας & Κοινοτικής Υγείας έδειξε ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο τόνος, οι σαρδέλες, μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη έως και 20%.


Στη συγκεκριμένη μελέτη οι γυναίκες που έτρωγαν τακτικά ψάρια είχαν 16%  και οι άνδρες 20% χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη, από ό,τι εκείνοι που έτρωγαν πολύ λίγο ή καθόλου ψάρια. Και αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια και μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης, δύο νευροδιαβιβαστές που εμπλέκονται στην διάθεση του ανθρώπου. Η ντοπαμίνη συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου με πιο σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά, στη διάθεση, στον ύπνο, στη μάθηση και στη συγκέντρωση. Και η έλλειψη της εμπλέκεται σε κάποιες ασθένειες όπως είναι η κατάθλιψη και η νόσος του Πάρκινσον. Η σεροτονίνη είναι η ουσία που ευθύνεται για την ηρεμία, τη χαλάρωση και την ευδαιμονία. Η έλλειψης της προκαλεί διαταραχές στον ύπνο, κατάθλιψη και μειωμένη κριτική ικανότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular