Πανικός με τα διόδια και τις εκλογές - Τί συμβαίνει σήμερα και τί απαντά το υπ. Εσωτερικών

Πανικός με τα διόδια και τις εκλογές - Τί συμβαίνει σήμερα και τί απαντά το υπ. Εσωτερικών

«Φωτιές» άναψε ο Παναγιώτης Κουτσούμπας, φέρνοντας στη δημοσιότητα το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων και το γεγονός ότι οι οδηγοί που διέρχονται από αυτά, πληρώνουν κανονικά.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επικοινώνησε με την Βασιλική Θάνου για το θέμα, με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό να του δηλώνει ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ακολούθησε όμως ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που «δείχνει» προς το υπουργείο Οικονομίας για το ζήτημα που προέκυψε.


«Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας», σημειώνεται.

Για το θέμα, η Λαϊκή Ενότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν άνοιξαν τα διόδια για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων. «Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους», επισημαίνει ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular