Θρίαμβος Τσίπρα με πάνω από 7 μονάδες - Κυβέρνηση 8 κομμάτων

Θρίαμβος Τσίπρα με πάνω από 7 μονάδες - Κυβέρνηση 8 κομμάτων

Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει μια πανηγυρική νίκη έναντι της ΝΔ με πάνω από 7 μονάδες όπως δείχνουν και τα επίσημα αποτελέσματα στην Επικράτεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αν μπουν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή, η κυβέρνηση να αποφασιστεί και απόψε.



Η ΝΔ παραδέχθηκε ήδη την ήττα της και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώθηκε με τη νίκη του κυρίου Τσίπρα. Τον συγχαίρω».

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, υπάρχει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό άνω του 7% έναντι της ΝΔ, διατήριση της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση, αποδυνάμωση του Ποταμιού, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, σχεδόν σίγουρη είσοδος στη Βουλή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και -για πρώτη φορά- της Ένωσης Κεντρώων, αλλά αβέβαιη για τη Λαϊκή Ενότητα και υψηλό ποσοστό της αποχής.

Η εικόνα από την ενσωμάτωση του 20% της επικράτειας που αποτελεί το ελάχιστο ποσοστό για την ασφαλή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 35,35%
ΝΔ 28,18%
Χρυσή Αυγή 7,30%
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) 6,53%
ΚΚΕ 5,50%
Το Ποτάμι 3,77%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,73%
Ένωση Κεντρώων 3,49%
Λαϊκή Ενότητα 2,78%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,78%
ΕΠΑΜ 0,72%
Κοινωνία 0,67%

Το ποσοστό της αποχής φαίνεται να αγγίζει το 48,5% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κυμαίνεται ανάμεσα στο 35% - 37%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular