Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο ή την αποχή , τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της βούλησης του λαού), της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.
Αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι ο μεγάλος αντίπαλος στις επερχόμενες εκλογές θα είναι η ΑΠΟΧΗ . Στις προηγούμενες εκλογές, η αποχή έφτασε το 36,13% ενώ τα εκτός Βουλής κόμματα συμπλήρωσαν ποσοστό 8,62%
Ποιοι είναι οι λόγοι που θα προκαλέσουν μια πρωτόγνωρη ΑΠΟΧΗ ;
Η κραυγή του πρόσφατος δημοψηφίσματος , του 62% ΟΧΙ σε άλλη Λιτότητα , που δεν εισακούστηκε υποτιμώντας την κοινή γνώμη , η οποία ένιωσε ότι το πολιτικό σύστημα δεν την υπολογίζει , ,το γεγονός ότι προκηρύχθηκαν εκλογές αμέσως μετά το τρίτο μνημόνιο και όχι πριν την ψήφισή του,η διαπίστωση ότι 5 από τα 7 κόμματα ψήφισαν το μνημόνιο αυτό και τώρα «ανταγωνίζονται» χωρίς να μας για πείσουν .. για ποιο λόγο κ.α
Το πολιτικό μας σύστημα θα μετρήσει μετά από όλα αυτά …. ΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ στην κοινωνία .
Θα μετρήσει το κατά πόσο πλέον η κοινωνία του εμπιστεύεται την διαχείριση της ύπαρξη της , θα μετρήσει την σοβαρότητά του , την αποτελεσματικότητά του , μα το σημαντικότερο , την χρησιμότητά του .
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ και επικίνδυνο , καθ όσων ΕΑΝ καταγραφεί το κενό που φανταζόμαστε – κατώτερο των περιστάσεων πολιτικό σύστημα – θα χαθεί ό κοινωνικός έλεγχος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τι θα σημαίνει για την σχέση κοινωνίας και πολιτικού συστήματος , μια αποχή της τάξης του 50% ;
Απλά θα επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το οικονομικοπολιτικό σύστημα και η κοινωνία είναι δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι , χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους .
..και πάλι θα προειδοποιήσουμε όλους όσους συνιστούν , συμμετέχουν και καθορίζουν την εκλογική αυτή διαδικασία .
Τους Δημοσιογράφους , να πιέσουν όσο μπορούν τους ¨πρωταγωνιστές ¨ να καταθέσουν δημόσια τα σχέδιά τους και τις προοπτικές συνεργασίας τους με άλλα κόμματα … σε αυτές τις εκλογές ο λαός θα ψηφίσει εν δυνάμει συμμαχίες .
Τα ΜΜΕ γενικότερα , να πάρουν το μέρος του λαού περισσότερο από ποτέ μέσα από μια ειλικρινή θέση και στάση
Τους πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού ,να ανεβάσουν όσο μπορούν το επίπεδο αντιπαράθεσης και ουσιατικότητας
Ο κίνδυνος σύμφωνα με την ανάλυσή μας είναι άμεσος και … ανυπολόγιστων συνεπειών
Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) έχουν βρεθεί ΠΑΝΩ από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά;
Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος από την κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ώστε η κοινωνία να μην γίνει σαν και αυτούς;;;
Η λευκή ψήφος και η αποχή λοιπόν σε αυτή την περίπτωση , δίνουν την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης.
Γιατί;;;
Γιατί απλά , στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου