Υλικά
μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες 1 κιλό
ελαιόλαδο 2/3 του φλιτζανιού
κρεμμύδια 2-3 ψιλοκομμένα
πατάτες 4-5 στρογγυλές, κομμένες στη μέση
ντομάτες φρέσκες 3 ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (χωρίς τους σπόρους)
ντοματάκια κονσέρβας 400 γρ. ψιλοκομμένα
ζάχαρη ελάχιστη
σκόρδο 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ζωμός λαχανικών 1 φλιτζάνι
αλάτι χοντρό και ψιλό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανός 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν σε σουρωτήρι για μισή ώρα. Τις ξεπλένετε καλά και τις στεγνώνετε. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες ελαφρά. Τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Προσθέτετε τις φρέσκες ντομάτες, τα ντοματάκια κονσέρβας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τις μελιτζάνες, το ζωμό λαχανικών, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε ελαφρά όλα τα υλικά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 35’-40’. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μπορείτε να συνοδεύσετε τις μελιτζάνες ιμάμ με φέτα ή κατσικίσιο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου