Υλικά
3 παντεσπάνια σοκολατένια έτοιμα ή σπιτικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- 4 κουταλιές της σούπας ουίσκι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 7 αυγά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 70 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml γάλα
Εκτέλεση
Αν φτιάξετε σπιτικό παντεσπάνι, ακολουθείτε τις οδηγίες της βασικής μας συνταγής, που θα βρείτε εδώ, με τη μόνη διαφορά ότι προθέτετε στο αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κακάο.
Ετοιμάζετε τη μους ως εξής: σπάζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το ουίσκι μέχρι να ρευστοποιηθεί. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με την άχνη και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις.
Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι και απλώνετε τη μισή μους σοκολάτας. Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε την υπόλοιπη μους. Κατόπιν τοποθετείτε το τρίτο παντεσπάνι και πιέζετε ελαφρά για να κολλήσει στη μους.
Ετοιμάζετε τη σοκολατένια επικάλυψη: σπάζετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, κατόπιν την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ενώ ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρις ότου το μείγμα γίνει λείο και ρευστό. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα να κρυώσει λίγο (για 6’-7’).
Καλύπτετε πολύ καλά ολόκληρη την επιφάνεια του γλυκού και τα πλαϊνά του με τη σοκολατένια κρέμα και σερβίρετε. (Δε χρειάζεται να τη στρώσετε με σπάτουλα, αν θέλετε να μοιάζει με την τούρτα της φωτογραφίας).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου