Υλικά
γάλα: 300 γρ.
ζάχαρη: 50 γρ.
σοκολάτα κουβερτούρα: 150 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
αλεύρι: 25 γρ.
βούτυρο: 30 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου
αυγά: 6, οι κρόκοι
αλάτι: λίγο
κονιάκ: 20 ml
ζάχαρη άχνη: λίγη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τη σοκολάτα και το αλεύρι αραιωμένο σε λίγο γάλα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να βράσουν και αποσύρετε από τη φωτιά.
Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και τους προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα. Κατόπιν ρίχνετε το βούτυρο και το κονιάκ και χτυπάτε καλά. Με τα ασπράδια των αυγών ετοιμάζετε σφιχτή μαρέγκα (χτυπώντας με το μίξερ) και την ενσωματώνετε απαλά στο προηγούμενο μείγμα.
Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρέξ ή σ’ ένα μεγάλο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20’. Πασπαλίζετε το σουφλέ με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου