Μια απλή, πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για μια υπέροχη βελούδινη Ιταλική “budino”. Πουτίγκα με Nutella.

Μια συνταγή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας για να απολαύσετε αυτή την ανάλαφρη, δροσερή κρέμα με πλούσια μεταξένια γεύση με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
800 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
500 γρ. (1 βάζο) Nutella
2½ κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κ.σ. ζεστό νερό
Για γαρνίρισμα:
σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος με τη Nutella και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η Nutella και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Σε μεταλικό μπολ βάζετε τη 1 κ.σ. ζεστό νερό και τη ζελατίνη και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί. Το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη. Ρίχνετε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα Νουτέλας / κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς να ενσωματωθεί.
Παίρνετε 6 ποτήρια (χωρητικότητας 3/4 φλ. τσαγιού περίπου)και τα γεμίζετε ισομερώς με τη κρέμα. Τοποθετείτε τη κρέμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε γαρνίροντας προαιρετικά, με σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηρούς καρπούς.