TheFoodCorner: Ανάποδη τάρτα με μήλα

Γαλλική συνταγή με πλούσια γεύση




Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά μήλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1-2 κ. γλ. κανέλα


Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  • Δουλεύετε το μείγμα με τον γάντζο ή με τα χέρια, έως ότου ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  • Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε ελάχιστο νερό.
  • Την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30' να σφίξει.
  • Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα χοντροκόβετε.
  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν καραμέλα.
  • Προσθέτετε τα μήλα κι ανακατεύετε να καραμελώσουν. Κατεβάζετε από το μάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε και την κανέλα κι ενώνετε.


Για τη συναρμολόγηση

Όταν κρυώσει η γέμιση, τη μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψάκι ή στρογγυλό πυρέξ και καλύπτετε τον πάτο.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και σκεπάζετε τα μήλα.
Φτιάχνετε μια ανάποδη μηλόπιτα. Τρυπάτε με ένα πιρουνάκι τη ζύμη ελαφρώς, ώστε να φεύγει ο αέρας και να μην σκάσει κατά το ψήσιμο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C-250°C για 30'-35'. Αφού ψηθεί, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και τη σερβίρετε.

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular