Burger, burger,burger! Αν το φας, κολλάς! Αν κολλήσεις, δεν ξεκολλάς! Το burger είναι εδώ και χρόνια το αγαπημένο φαγητό των Αμερικάνων και τα τελευταία 2 χρόνια έχει μπει στα σπίτια των Ελλήνων για τα καλά και πάει να αντικαταστήσει το αγαπημένο σουβλάκι! Πώς όμως μπορείς να φτιάξεις το τέλειο burger στο σπίτι? Εγώ είμαι εδώ για να σου δώσω όλα τα tips (τα σωστά, τα επαγγελματικά, αυτά που κάνουμε στην κουζίνα του New York Sandwiches)…
Το burger το σωστό, το πρόστυχο δεν το κάνεις όπως να’ναι! Άντε το βάλαμε στο τηγάνι και ο
Θεός βοηθός. Θέλει sex appeal, συγκεκριμένο κιμά με συγκεκριμένα ποσοστά λίπους, θέλει να ξέρεις να το πλάσεις και να το ψήσεις. Το Burger είναι ολόκληρη επιστήμη κι εσύ μπορείς να την μάθεις μόλις σε 5 λεπτά διαβάζοντας παρακάτω.
Ξεκινώντας από τον κιμά, ζήτα από τον χασάπη σου κιμά μοσχαρίσιο λάπα με 30% λίπος τον οποίο θα σου περάσει μόνο μία φορά για να είναι χοντροκομμένος όπως πρέπει. Μόλις τον φέρεις σπίτι, πλάσε σε μπαλάκια των 190-200 γραμμαρίων και πάτα τα με το χέρι να ανοίξουν σε πλατιά μπιφτέκια (διόρθωσε τυχόν σπασίματα). Σε καμία περίπτωση μην τα αφήσεις παχιά για το ψήσιμο, γιατί έτσι κι αλλιώς θα μαζέψουν! Προμηθεύσου τα ψωμάκια σου και τα παρελκόμενα (σάλτσες, λαχανικά,πίκλες) και πάμε να μαγειρέψουμε τα ωραιότερα σπιτικά burgers!
Extra Tips: Φρόντισε οι σάλτσες σου να είναι νόστιμες! Τα λαχανικά σου να είναι φρέσκα και φρεσκοκομμένα! Μην ξεχνάς ότι την ντομάτα και το κρεμμύδι τα κόβουμε πάντα με μαχαίρι οδοντωτό για να μην χάσουν τα υγρά τους.
Αυθεντικά Αμερικάνικα Burgers
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά
Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα, 1 φορά περασμένο, με 30% λίπος
4 ψωμάκια brioche 4 αυγά Κέτσαπ, Μουστάρδα, Μαγιονέζα
Bacon
Τυρί cheddar σε φέτες
Iceberg ψιλoκομμένο
Ντομάτα σε ροδέλες
Κρεμμύδια σε ροδέλες
Αγγουράκι πίκλες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
1. Πλάθετε τον κιμά σε 4 burgers σύμφωνα με τις οδηγίες της εισαγωγής μας.
2. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά (ή την πλάκα του BBQ) να πυρώσει καλά.
3. Ακουμπάτε το burger στο τηγάνι και το ξεχνάτε για 3 λεπτά. Φυσικά εννοείται ότι δεν βάζουμε καμία λιπαρή ουσία (λάδι / βούτυρο) στο τηγάνι μας.
4. Αλατίζετε το μπιφτέκι σας και το γυρνάτε από την άλλη. Βάζετε το bacon στο τηγάνι γύρω από τα burgers και ψήνετε 3-4 λεπτά.
5. Παράλληλα σε ένα τηγανάκι, τηγανίστε σε ελαιόλαδο τα αυγά.
6. Περίπου 1 λεπτό πριν κατεβάσετε τα μπιφτέκια, βάλτε μία δυό φέτες cheddar σε κάθε μπιφτέκι.
7. Σερβίρετε στα ψωμάκια με τα toppings και τις σάλτσες της προτίμησής σας.
Εύκολο? Πολύ! Για extra απόλαυση, φτιάξτε ένα Double Cheeseburger με πολλές πίκλες και μπόλικη μαγιονέζα. Άσε το αυγό να τρέξει, κρύψε τα μαχαιροπήρουνα, άρπαξε το με το χέρι και ρίξε την πρώτη δαγκωνιά. Κλείσε τα μάτια και απόλαυσέ το!
Το burger το σωστό, το πρόστυχο δεν το κάνεις όπως να’ναι! Άντε το βάλαμε στο τηγάνι και ο
Θεός βοηθός. Θέλει sex appeal, συγκεκριμένο κιμά με συγκεκριμένα ποσοστά λίπους, θέλει να ξέρεις να το πλάσεις και να το ψήσεις. Το Burger είναι ολόκληρη επιστήμη κι εσύ μπορείς να την μάθεις μόλις σε 5 λεπτά διαβάζοντας παρακάτω.
Ξεκινώντας από τον κιμά, ζήτα από τον χασάπη σου κιμά μοσχαρίσιο λάπα με 30% λίπος τον οποίο θα σου περάσει μόνο μία φορά για να είναι χοντροκομμένος όπως πρέπει. Μόλις τον φέρεις σπίτι, πλάσε σε μπαλάκια των 190-200 γραμμαρίων και πάτα τα με το χέρι να ανοίξουν σε πλατιά μπιφτέκια (διόρθωσε τυχόν σπασίματα). Σε καμία περίπτωση μην τα αφήσεις παχιά για το ψήσιμο, γιατί έτσι κι αλλιώς θα μαζέψουν! Προμηθεύσου τα ψωμάκια σου και τα παρελκόμενα (σάλτσες, λαχανικά,πίκλες) και πάμε να μαγειρέψουμε τα ωραιότερα σπιτικά burgers!
Extra Tips: Φρόντισε οι σάλτσες σου να είναι νόστιμες! Τα λαχανικά σου να είναι φρέσκα και φρεσκοκομμένα! Μην ξεχνάς ότι την ντομάτα και το κρεμμύδι τα κόβουμε πάντα με μαχαίρι οδοντωτό για να μην χάσουν τα υγρά τους.
Αυθεντικά Αμερικάνικα Burgers
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά
Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα, 1 φορά περασμένο, με 30% λίπος
4 ψωμάκια brioche 4 αυγά Κέτσαπ, Μουστάρδα, Μαγιονέζα
Bacon
Τυρί cheddar σε φέτες
Iceberg ψιλoκομμένο
Ντομάτα σε ροδέλες
Κρεμμύδια σε ροδέλες
Αγγουράκι πίκλες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
1. Πλάθετε τον κιμά σε 4 burgers σύμφωνα με τις οδηγίες της εισαγωγής μας.
2. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά (ή την πλάκα του BBQ) να πυρώσει καλά.
3. Ακουμπάτε το burger στο τηγάνι και το ξεχνάτε για 3 λεπτά. Φυσικά εννοείται ότι δεν βάζουμε καμία λιπαρή ουσία (λάδι / βούτυρο) στο τηγάνι μας.
4. Αλατίζετε το μπιφτέκι σας και το γυρνάτε από την άλλη. Βάζετε το bacon στο τηγάνι γύρω από τα burgers και ψήνετε 3-4 λεπτά.
5. Παράλληλα σε ένα τηγανάκι, τηγανίστε σε ελαιόλαδο τα αυγά.
6. Περίπου 1 λεπτό πριν κατεβάσετε τα μπιφτέκια, βάλτε μία δυό φέτες cheddar σε κάθε μπιφτέκι.
7. Σερβίρετε στα ψωμάκια με τα toppings και τις σάλτσες της προτίμησής σας.
Εύκολο? Πολύ! Για extra απόλαυση, φτιάξτε ένα Double Cheeseburger με πολλές πίκλες και μπόλικη μαγιονέζα. Άσε το αυγό να τρέξει, κρύψε τα μαχαιροπήρουνα, άρπαξε το με το χέρι και ρίξε την πρώτη δαγκωνιά. Κλείσε τα μάτια και απόλαυσέ το!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου