180 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γαλάκτος
1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
τρούφα ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε την κουβερτούρα στο γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε όση ζάχαρη θέλετε και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Η διαδικασία αυτή καλό είναι να γίνει είτε σε μπεν μαρί (μικρότερο σκεύος μέσα σε μεγαλύτερο με ζεστό νερό) ώστε το σκεύος που δουλεύετε την κουβερτούρα να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με τον καυτό πάτο είτε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις το μείγμα ζεσταθεί πολύ καλά, το μοιράζετε στα φλιτζάνια. Σερβίρετε τα σοκολατένια ροφήματα σκέτα ή πασπαλισμένα με σαντιγί και πασπαλισμένα με τρούφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου