4 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
χυμός από 2 1/2 λεμόνια
5 φλιτζάνια χυμό ροδιού
τα σπόρια από 3 ρόδια
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τα ρόδια στη μέση και αφαιρείτε τα σπόρια τους.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το χυμό ροδιού με τη ζάχαρη για 35' περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσετε σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό από τα λεμόνια και τα σπόρια από τα ρόδια.
Βράζετε για 40' ακόμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Την μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου