Υλικά συνταγής
1 πορτοκάλι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
200 ml κρέμα γάλακτος
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
Για το γαρνίρισμα
λεπτοκομμένες , ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε στη μαρέγκα τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα.
Κατόπιν ρίχνετε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτετε σιγά σιγά το ζελέ χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Κατόπιν ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα τη μαρέγκα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά.
Κόβετε μια λωρίδα πλάτους 4-5 εκ. από μια λαδόκολλα και την τυλίγετε σα στεφάνι στο στόμιο μιας φόρμας για να αυξήσετε το ύψος του σκεύους. Ρίχνετε το μείγμα με το ζελέ και το γιαούρτι στη φόρμα και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο 7-8 ώρες. Ξεφορμάρετε, γαρνίρετε με τις φλούδες πορτοκαλιού.
Συμβουλή
Αυτό το γλύκισμα γίνεται εξίσου νόστιμο αν αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με λεμόνι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου