Αφράτα μπεζεδάκια!

Μπεζέδες

Υλικά συνταγής

Υλικά για 30-40 κομμάτια
ασπράδια αυγών: 3
ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλλική πολύ ψιλή): 180 γρ. περίπου
χυμός λεμονιού: 1 κουταλάκι του γλυκού
βανίλιες σε σκόνη: 1-2


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (μέχρι 100° C). Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα έτσι ώστε να στέκεται καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Στην τελευταία ποσότητα ζάχαρης σταμάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι για να μπορέσει το μείγμα να σταθεί καλύτερα.  Στη συνέχεια προσθέτετε τις βανίλιες. Στο τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού για να γυαλίσει το μείγμα.

Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα (δε φουσκώνουν πάρα πολύ). Έαν θέλετε να αποκτήσουν σχήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικης.
Ψήνετε τους μπεζέδες στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular