Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

n38qh3kq


Υλικά για 4-6 άτομα

3/4 κιλού κιμάς
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1-2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση

Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο, κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα 2 ασπράδια αυγών, αλάτι και πιπέρι.
Τα ζυμώνετε καλά. Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζετε στη κατσαρόλα σε σειρές.
Όταν τελειώσουν, τα σκεπάζετε με ζεστό νερό και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί (περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού).
Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα.
Ανακινείτε τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 60 δευτερόλεπτα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...