Υλικά συνταγής
8 μήλα πλυμένα κατά προτίμηση γκόλντεν
80 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα σε φετάκια καβουρντισμένα
8 κουταλάκια του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 γιαούρτια με μήλο, (σταφίδες και κανέλα προαιρετικά)
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε μία οριζόντια φέτα από το πάνω μέρος κάθε μήλου και αδειάζετε το σημείο όπου υπάρχουν τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Αναμειγνύετε την καρυδόψιχα με το μισό μέλι και λίγη κανέλα και μοιράζετε το μείγμα στα μήλα (στη θέση των κουκουτσιών).
Ξαναδίνετε στα μήλα το αρχικό τους σχήμα καλύπτοντάς τα με τις φέτες που κόψατε. Τοποθετείτε τα μήλα σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο. Τα σεκπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 50’ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν, τα ανοίγετε πάλι και τα γεμίζετε με το γιαούρτι (αφαιρείτε και άλλη σάρκα για να χωρέσει η γέμιση). Περιχύνετε τα μήλα με το υπόλοιπο μέλι, γαρνίρετε με το κουκουνάρι ή τα αμύγδαλα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου