Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά το ασφαλιστικό δεν αλλάζει

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά το ασφαλιστικό δεν αλλάζει


Την εκτίμηση ότι το μέτωπο του ασφαλιστικού έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Επεσήμανε πως οι αξιώσεις του Ταμείου στο ασφαλιστικό δεν υποστηρίζονται ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι δεν ζητούν επανέναρξη της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα.

«Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά το ασφαλιστικό δεν αλλάζει», είπε.

Αναφερόμενος στις ασφαλιστικές εισφορές από τις αρχές του έτους επεσήμανε πως: «Είναι απόλυτα λογικό να υπολογίζονται οι εισφορές με βάση το εισόδημα, αφού με αυτόν τον τρόπο θα υπολογίζονται και οι συντάξεις για να είναι ανταποδοτικές».

Ο κ. Κατρούκαλος εξήγησε πως, το ποσοστό που πληρώνει κάποιος ως μισθωτός, το ίδιο θα πληρώνει εάν έχει και μπλοκάκι για το ύψος του εισοδήματος που προέρχεται από το ελεύθερο επάγγελμα. Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες έχουν και 11% για επικουρικά και αναζητούμε τρόπο να μην πληρώνουν αυτές τις εισφορές, τόνισε και συμπλήρωσε πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν επαγγελματικά ταμεία για τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular