Κουλουράκια με πορτοκάλι

Κουλουράκια με πορτοκάλι


Υλικά συνταγής

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
2 ½ φλιτζάνια βούτυρο (μισό μισό με μαργαρίνη)
3 φλτιζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 φακελάκι αμμωνία
το ξύσμα και ο χυμός 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα και αφού ενσωματωθούν καλά προσθέτετε το κονιάκ, τις βανίλιες, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το χυμό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την αμμωνία. Στο τέλος ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε το μείγμα σε μαλακή ζύμη. Την πλάθετε σε κουλουράκια και τα ψήνετε στους 180ο C 30’ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular