Υλικά συνταγής
1 λίτρο φρέσκο γάλα
120 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρει βράση. Το φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο από το φιλτραρισμένο ζεστό γάλα και ανακατεύετε.
Ξαναβάζετε το υπόλοιπο φιλτραρισμένο γάλα σε μέτρια φωτιά και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Μοιράζετε την κρέμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, περιχύνετε με λίγο μέλι και πασπαλίζετε, αν θέλετε, με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου