Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων είχε ο Πρόεδρος της Βουλής

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων είχε ο Πρόεδρος της Βουλής

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί στο Πατριαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μιας ώρας με τον Πατριάρχη.
Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στον ρόλο της Ορθοδοξίας στις δύσκολες στιγμές που περνά ο κόσμος αλλά κυρίως ο Ελληνισμός.

'Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο κόσμος, η περιοχή, και ο Ελληνισμός, προσβλέπουμε στην Ορθοδοξία ως χώρο ελπίδας προσδοκιών και αισιοδοξίας' τόνισε ο κ. Ομήρου.
Ενημέρωσε επίσης τον Πατριάρχη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, αλλά και σε περιφερειακά θέματα όπως το προσφυγικό.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Ομήρου επισήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να επιδείξει έμπρακτα δείγματα γραφής ότι επιθυμεί λύση στο Κυπριακό και ανέφερε ότι πέραν από ρητορικού χαρακτήρα διακηρύξεις δεν έχουν γίνει τοποθετήσεις από Τούρκους αξιωματούχους που να οδηγούν σε προοπτικές μιας βιώσιμης δημοκρατικής λύσης.
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ' εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία της κυπριακής αντιπροσωπείας λέγοντας ότι αυτή αποδεικνύει ότι η Ορθοδοξία είναι όντως ο συνδετικός κρίκος του Ελληνισμού προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο ρόλος του Πατριαρχείου ο οποίος έχει ένα οικουμενικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη σημασία για την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα.
Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του για το Κυπριακό λέγοντας ότι 'εμείς είμαστε αισιόδοξοι για την Κύπρο και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί εμείς πιστεύουμε όχι στην κοσμική ιστορία σε μια άλλη ιστορία , και αυτή είναι μια ιερά ιστορία και ο λόγος υπάρξεώς μας εδώ'.
'Είμαστε αισιόδοξοι. Εμείς εδώ ζούμε με την αισιοδοξία της Αναστάσεως. Για εμάς η Ανάσταση είναι δεδομένη" τόνισε ο Πατριάρχης.
Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει σχετικές μελέτες και βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την αποκατάσταση και αναστήλωση του κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου.
Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων. Ο Πατριάρχης δώρισε στον κ. Ομήρου πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας 'για να προστατεύει την Κύπρο'.
Ο κ. Ομήρου δώρισε δύο βιβλία ένα για την Αμμόχωστο και ένα για την Κερύνεια.
Ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular