Δήλωση ΤΡΟΜΟΣ του Κίσινγκερ για ΗΠΑ Ρωσία-Έχει σχέση και με την Ελλάδα…

kisinger
Προειδοποιεί τα κράτη…


Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, κάλεσε ΗΠΑ και Ρωσία να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να φτάσουν σε διεθνή συμφωνία με απώτερο σκοπό την επίλυση όλων των παγκόσμιων ζητημάτων.

Θεωρεί πως αυτήν την στιγμή οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ κακές και ίσως χειρότερες και από την περίοδο του ψυχρού πολέμου!

Θα είναι για το καλό όλων των υπόλοιπων χωρών η καλυτέρευση του κλίματος μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας γιατί με την συνεχή αντιπαράθεση η κατάσταση επιδεινώνεται.

Ο πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ προειδοποιεί, επίσης, ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στον σημερινό κόσμο θα είναι η απότομη διάλυση της κρατικής εξουσίας, η οποία θα οδηγήσει αυτόματα σε «έναν αυξανόμενο αριθμό περιοχών που δεν θα είναι υπό έλεγχο».

«Ο κίνδυνος θα εκπορεύεται από αυτά τα εδάφη» τόνισε ο Κίσινγκερ, υπενθυμίζοντας την επέκταση του κενού εξουσίας σε πολλές χώρες , την οποία καμία χώρα δεν θα μπορεί να χειριστεί με οποιοδήποτε διπλωματικό ή στρατιωτικό τρόπο , όσο μεγάλη δύναμη και να κατέχει .

Αυτή η «ανώμαλη κατάσταση» θα απαιτήσει την στενή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας καθώς και των άλλων μεγάλων δυνάμεων, υπογράμμισε ο Κίσιγκερ.

Ο Κίσιγνκερ προέτρεψε την Αμερική να συνειδητοποιήσει τον ρόλο της Ρωσίας στην παγκόσμια ισορροπία και ότι δεν πρέπει να θεωρείται εχθρός αλλά το αντίθετο.

Ο Αμερικάνος πολιτικός επανέλαβε επίσης την αγαπημένη διατριβή η οποία αφορά την Ουκρανία, στην οποία τονίζει ότι η χώρα αυτή πρέπει να αποτελέσει μια «γέφυρα» μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, και το προγεφύρωμα της κάθε πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Most Popular

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας - Το Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποί...

What's Popular