Υλικά
2 μικρά φιλέτα μπακαλιάρου ή 1 μεγάλο ξαλμυρισμένο κομμένο σε 6 μερίδες
7 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ώριμες, αλλά σφιχτές
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
¼ του φλιτζανιού του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τις 5 ντομάτες (ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους) και κόβετε τις άλλες δύο σε ροδέλες. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Σβήνετε με το κρασί και όταν πάρουν βράση προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και το ξίδι (προαιρετικά). Βράζετε τη σάλτσα 5′.
Κατόπιν στρώνετε τις ροδέλες της πατάτας σε ορθογώνιο ταψάκι. Τις αλατοπιπερώνετε και από πάνω τοποθετείτε τις μερίδες μπακαλιάρου. Με ένα πινελάκι αλείφετε το ψάρι με το υπόλοιπο λάδι. Τοποθετείτε πάνω από τις μερίδες του ψαριού τις ροδέλες ντομάτας και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζετε με το σκόρδο και το μαϊντανό. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε το φαγητό 1 ώρα και 10′ στο φούρνο στους 200° C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου