Συστατικά
1 κιλό κιμάς χοιρινός
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 σέλερι
150-200 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο βοδινό
3 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
330 ml μαύρη μπύρα
200 γρ. αρακά
πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και τον αρακά. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να στεγνώσει.
Τέλος, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω βάζουμε τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ.
Ψήνουμε στο γκριλ, στους 200-220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου